Trainingen

Na het verschijnen van het Windwerkboek in 1980 en alle persaandacht en succes, werd ik door Anne Boermans, programmamaker bij NOS radio, gevraagd om bijdragen te leveren aan zijn milieu programma’s. Hierdoor kon ik me ook als radio- en televisiemaker ontwikkelen. In de jaren tachtig maakte ik ruim zeven jaar wekelijks radioprogramma’s, zoals: “het gif en ik” en “schone wereld” voor de NOS. Het gaf me tevens de gelegenheid om vele cursussen, workshops en trainingen te volgen over tekstschrijven, presenteren en interviewen.

Deze kennis en ervaringen ben ik gaan gebruiken toen door bezuinigingen de NOS zendtijd moest inleveren. In 1990 richtte ik Chris Westra Produkties op. (produkties schreef je toen met een k). Onder deze naam produceerde ik vele video’s, brochures en boeken, maar gaf ook veel trainingen over presentaties en interviewen.
Mediatrainingen aan ambtenaren van provincie en gemeenten maar ook aan bestuurders.  Aan de Universiteit van Amsterdam en Leiden gaf ik colleges “interviewen als onderzoek methoden” en “presentatie” voor studenten milieukunde.

Ik verzorg workshops en trainingen op maat om uw presentatie te verbeteren. Om uw manier van communiceren te verbeteren, hoe u uw sterke kanten tot hun recht te laten komen. Leren hoe u overkomt en wat daar aan verbeterd kan worden. Ook interviewtrainingen vind ik leuk om te doen. Mijn aanpak bestaat uit veel oefeningen waardoor ik mijn kennis en ervaringen kan doorgeven.