45 jaar windenergie in Nederland

Uitnodiging voor: 45 jaar Windenergie in Nederland.
In de Rode Hoed te Amsterdam, 13 december 2017

45 jaar geleden, in 1972, werd aan de Technische Hogeschool Eindhoven, bij de Kleine Aarde in Boxtel en door studenten in Amsterdam, de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van windenergie voor het opwekken van elektriciteit in Nederland.  Henk Lagerweij, startte de ontwikkeling van commerciële windturbines in Kootwijkerbroek. Nu 45 jaar later is windenergie de snelst groeiende energiebron en bouwen we de grootste bewegende constructies ooit en lijken geen subsidie meer nodig te zijn voor windturbines op zee.
In 45 jaar is veel bereikt ! Dat vieren we op woensdag 13 december in de Rode Hoed in Amsterdam met een leuk en leerzaam programma om 10:30 en eindigen met een borrel om 17:00 uur.
Meld je hier aan en klik hier voor het programma.

 

Op 23-jarige leeftijd in 1972 bouwde ik op verzoek van de Amsterdamse politicus Roel van Duijn mijn eerste eenvoudige windmolentje. Op de TU-Eindhoven, de Kleine Aarde en later op de TU Delft werd toen ook geëxperimenteerd en onderzoek gedaan naar windenergie. En kijk waar we nu staan. We hebben met elkaar een geweldige periode meegemaakt van hoogte- en dieptepunten, ondernemerschap, onderzoek, innovatie en stress. ….

Een ontwikkeling die door pioniers met geloof in windenergie, in gang is gezet en nog steeds doorgaat.
We zijn trots op wat er allemaal is bereikt. Daarom vieren ook dit jaar weer een lustrum met alle betrokkenen bij windenergie in Nederland voor één dag bij elkaar.
Praten, lachen, netwerken, eten en drinken…..
We hebben een leuk gevarieerd programma met o.a. Diederik Samsom en Henk Lagerweij, enthousiaste leuke verhalen en acts.

Geef je op hier op.