Boek offshore wind energy offshore windenergie

“Zet ze maar op zee” een nieuw boek !

Geschreven door Chris

In de zomer van 2019 verschijnt mijn nieuwe boek over windenergie op zee, over alle aspecten van deze nieuwe energiebron. (hou deze website in de gaten !)
Er valt veel te vertellen over de techniek, het beleid en het onderzoek. Door de planmatige aanpak onder regie van het rijk gaat het goed met de ontwikkeling van windenergie op zee in Nederland. In stappen van 700 MW wordt de afspraak van het Energieakkoord om 3.450 MW tot 2023 te bouwen op zee, gerealiseerd. We gaan nieuwe windturbineparken zelfs zonder subsidie bouwen!
Schaalvergroting, “hands-on” ervaringen, industrialisatie en verminderde risico’s en innovaties hebben een enorme prijsdaling laten zien van de kosten van elektriciteit van de zee. Dit komt het politieke draagvlak ten goede en helpt de continuering van de ontwikkeling van windenergie op zee.

Het boek “Zet ze maar op zee” bevat ook interviews met enthousiaste personen in de offshore wind energie zoals Albert Ploeg, Didi te Gussinklo Ohmann en Ernst van Zuijlen.

Een citaat uit het interview met Didi te Gussinklo Ohmann:

Wat vond je van windenergie?

“Ik vond het wat minder dat de molens het uitzicht vanaf het strand veranderen, maar mijn hart ging wel sneller kloppen van het bouwen van zulke grote constructies op zee. Inmiddels ben ik als fervent strandganger aan het uitzicht gewend geraakt. Ik ben blij met mijn stap naar windenergie op zee. De ontwikkeling ervan gaat zo snel dat je voor nieuwe ideeën en kansen open moet blijven staan. Het is heel interessant om samen met de klant het ontwikkelingsproces in te gaan om een project haalbaar te maken en het vervolgens ook te realiseren.”

Didi te Gussinklo Ohmann

 

Over de auteur

Chris