evenement offshore windenergie windenergie

Bijeenkomst 45 jaar Windenergie in NL een succes !

Geschreven door Chris

Op 13 december 2017 vierden we 45 jaar windenergie in Nederland. Met vele leuke verhalen aan de hand van video’s en een sterk verhaal van Diederik Samsom: “Ik durf op dit moment te beweren, dat van alle akkoorden die ik in de afgelopen 5 jaar heb mogen sluiten, om ons land er weer boven op te helpen na de daverende crisis, het energieakkoord met afstand, hét akkoord is dat Nederland het meest zal gaan veranderen.”

Met dank aan alle sponsors: Profin Sustainable Energy Solutions, Windprofit BV,  Lagerwey Wind, We@Sea, Henk Hutting, E-Connection, Bosch en van Rijn experts in renewable energy en Blix !

Zie andere berichten op deze site voor presentaties.

Windturbinebouwer Henk Lagerweij vertelde over zijn vallen en opstaan en succes als innovator. Nieuwe grote buitenlandse contracten geven hoop op een zonnige toekomst.

Henk Lagerweij met collega’s bij “zijn” molen in de Eemshaven tijdens het testen van het hijsvermogen van de klimmende kraan aan de mast (foto; Chris Westra)

De 4,5 MW Lagerweij windturbine in de Eemshaven. De turbine heefteen rotor van 136 meter levert genoeg stroom voor 5.000 huishoudens (foto Chris Westra).

 

Foto’s, video’s en presentaties van het evenement 45 jaar windenergie in Nederland zullen in de komende weken op deze website worden geplaatst.
Met heel veel dank aan alle sponsors die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Diederik Samsom vertelt een meeslepend verhaal over zijn betrokkenheid bij de energietransitie tijdens het evenement 45 jaar windenergie in Nederland.

 

 

De Foto’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de auteur

Chris