evenement offshore wind offshore wind energy offshore windenergie ontwikkelingen windenergie

Interview voor “de Offshore Experience” in Rotterdam.

Geschreven door Chris

Vandaag (27 juli 2016) werd ik geïnterviewd door André van der Hout en Tony Torn  (“de Aanpak”) voor “de Offshore Experience” van het Maritiem Museum Rotterdam. Ik zal in die expositie te zien en te horen zijn over windenergie. Het was weer net als voor het interview voor het tv-programma “Andere Tijden”, eerder dit jaar, een bijzonder leuke ervaring en ontmoeting.

Tony Torn en André van der hout aan het werk in mijn huiskamer.

Tony Torn en André van der Hout aan het werk in mijn huiskamer.

 

In het Maritiem Museum Rotterdam gaat in december 2016 de Offshore Experience van start. De Noordzee wordt een belangrijke energiebron waar veel mensen zullen werken. Men kan ervaren hoe het is om op een platform midden op zee te werken zoals helikopterpiloten, duikers en windmolen-technici dat doen.  Bezoekers kunnen een uitdagende zoektocht maken naar energie op zee. Met een veiligheidshesje aan en een helm op het hoofd sta je op een platform midden op zee. Een 360 graden filmprojectie maakt het allemaal net echt.
Op de tentoonstelling zijn modellen van installatie- en onderhoudsschepen te zien, die de klus klaren op zee: het plaatsen en draaiende houden van windmolens, de grootste bewegende machines die de mensheid ooit heeft gebouwd. Een onvergetelijke indruk van het werken en leven op zee. Men krijgt inzicht op de mogelijkheden van de zee als energiebron  en kan ook zelf met ideeën komen. Aan de experience werken meer dan veertig bedrijven en fondsen mee.

 

 

Over de auteur

Chris