windenergie op zee windmolens op zee

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet… windmolens op zee

Vrijdagavond (17 juni 2016) bezocht ik een vriend in Noordwijk en we maakten na het eten een wandeling op het strand. Ik wilde wel eens weten wat je van het windmolenpark Luchterduinen kon zien. Er is veel  verzet tegen de komst van het windmolenpark geweest. Veel video’s van acties en personen die zich uitspreken tegen windmolens die het vrije uitzicht zouden bederven en als gevolg dat toeristen zouden wegblijven, zoals strandtenthouder Michiel van den Berg. Hij vind het windturbinepark verschrikkelijk. Maar ook oud doelverdediger Edwin van de Sar hoort tot de groep die zegt dat windmolens dichtbij de kust geen gezicht is. Ik begrijp niets van die mensen die zich druk maken om molens die meestal niet of nauwelijks te zien zijn. Uit vele onderzoeken blijkt dat toeristen niet wegblijven voor een paar molens in zee. Sterker nog, vooral jonge mensen storen zich er nauwelijks aan en vinden het prima.

Het windmolenpark Luchtduinen 17 juni 2016 om ca. 21:00 uur.

Het windmolenpark Luchtduinen gezien vanaf het strand op 17 juni 2016 om ca. 21:00 uur.

Vijfdag 17 juni 2016 was een mooie avond wat frisjes en een mooie zonsondergang. Ik had mijn verrekijker bij me en maakte een foto. Mijn vriend zei: “ik zie, ik zie wat jij niet ziet” en hij heeft gelijk; ik zie de windmolens, maar en argeloze wandelaar merkt ze niet op. Zoals ik ooit bij Wijk aan Zee met in de verte de windmolens een vrouw tegen haar man hoorde zeggen: “Maken ze daar nou zo’n drukte over?”.

Gelukkig worden er ook grappen overgemaakt zoals in het tv programma Lubach, heerlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de auteur

Chris