ontwikkelingen windenergie overzicht windenergie

Rapporten over Windenergie: de stand van zaken

Tijdens het samenstellen van het Koffietafelboek “Offshore Wind, Schone elektriciteit van zee”, kom ik allerlei interessante documenten tegen die ik graag wil delen. Wie een goed overzicht wil hebben van de ontwikkelingen van windenergie wereldwijd  beveel ik het Global Wind Report 2013 van de De Global Wind Energy Council aan.

De Global Wind Energy Council is de internationale brancheorganisatie voor de windenergie-industrie. Hun missie is om ervoor te zorgen dat windenergie als een serieus antwoord wordt gezien op de hedendaagse uitdagingen op het gebied van energie, milieu en maatschappelijk verantwoorde economische activiteiten. Deze organisatie communiceert over de voordelen van windenergie te communiceren  aan nationale overheden, beleidsmakers en internationale instellingen.  Verder verspreiden ze gezaghebbende onderzoek en analyse van de windenergie-industrie in meer dan 70 landen over de hele wereld. Het gaat om transparante en controleerbare informatie over de voordelen en het potentieel van windenergie.

Het rapport over de ontwikkelingen van windenergie 2013 wereldwijd kun je hier downloaden.

De leden van de Global Wind Energy Council zijn nationale branche organisaties zoals in de United States en de European markten, India en China .

 

 

 

 

Over de auteur

Chris