grote windmolens O&M offshore windenergie offshore windenergie ontwikkelingen windenergie windenergie

Offshore Wind, schone energie van zee.

Op 2 december verschijnt het tweetalig boek:

Offshore Wind, Clean energy from the sea, Schone elektriciteit van zee !

Een koffietafelboek: veel foto’s, kort en bondige teksten en informatie over de vele aspecten die een rol spelen bij de opwekking van elektriciteit op zee.

Windenergie op zee is nieuw. We hebben vele schone elektriciteit nodig. Op de Noordzee is veel wind. Op de Noordzee is ruimte. We kunnen daar windturbineparken bouwen die vanaf de kust niet zichtbaar zijn. De noodzaak is er. Schone energie om onze klimaat- en milieu doelstellingen te halen. We hebben bedrijven die het kunnen. We hebben al tientallen windturbineparken op zee gebouwd: in Denemarken, Groot Brittannië, België, Duitsland en voor de Nederlandse kust. Het kan allemaal goedkoper. Het kan zonder zeuren. Het levert veel leuk en zinvolle werkgelegenheid op. Dit boek laat zien hoe er op wordt zee gewerkt wordt. De bedrijven die het werk doen. Hoe het werkt, wat het kost, wie de financiers zijn. Hoe er met de ruimte op zee wordt omgegaan. De vele aspecten die een rol spelen bij windturbines op zee en de onderzoeken die worden gedaan: nieuwe windturbines, technische innovaties en ecologisch onderzoek. Kortom een compleet overzicht van deze nieuwe energiebron.

Offshore Wind, een rijk geïllustreerd boek uitgevoerd in twee talen (Engels en Nederlands). Een relatie- en promotieboek over schone elektriciteit van de Noordzee voor een breed publiek.Over de auteur

Chris