windenergie op zee

Engeland ligt op de juiste koers!

In Groot- Brittannië gaat het goed met hernieuwbare energie.

 

Windturbinepark London Array

Windturbinepark London Array

Offshore windturbines genereren 50% meer elektriciteit dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens de laatste energie statistieken zit Groot-Brittannië op meer dan de helft aan haar doelstelling voor duurzame energie in 2020. Investeringen in offshore windturbineparken hebben een belangrijke impuls gegeven aan de offshore industrie.

Uit de cijfers van het tweede kwartaal van 2013 blijkt dat 15,5% van de Britse opgewekte elektriciteit afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen, met offshore windturbines genereren 50% meer vermogen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Windenergie neemt nu 50% van de duurzame opwekking voor haar rekening, verzorgt volgens The Times. Volgend jaar zal windturbinepark Gwynt y Môr met 160 turbines en een vermogen van 576 MW voor de kust van Noord-Wales in gebruik zijn. Het grootste Britse windturbinepark is London Array met 175 turbines en een vermogen van 630 MW.

 

Over de auteur

Chris