windenergie op zee

40 jaar Windenergie in Nederland

In 1972, 40 jaar geleden werden in Nederland de eerste windmolentjes gebouwd die elektriciteit opwekten. Na vier perioden van 10 jaar zijn windturbines niet meer weg te denken uit ons landschap. Ergernis voor sommigen die windturbines lelijk vinden. Ergernis bij de voorstanders van windenergie die vinden dat de overheid de ontwikkeling onvoldoende steunt. Maar vooral trots om te zien wat er allemaal in die jaren is bereikt. In gang gezet door mensen die geloofden in een schone energiebron. Van pioniers tot professionals.

 

Dit moet gevierd worden daarom nodig ik u uit voor dit unieke feest dat gehouden zal worden op 29 november 2012 in de Rode Hoed in Amsterdam. Alle betrokkenen bij windenergie in Nederland voor één dag bij elkaar. Praten, lachen, netwerken, eten en drinken…..

 

Een feest waarbij we met plezier in de spiegel van het heden en het verleden kijken.

In 1972 gebouwd. In 1973 getoond aan de pers !

 

Het programma is opgebouwd uit de vier decennia van 1972 tot en met 2012. Elke periode van 10 jaar wordt ingeleid met een presentatie van beelden uit oude NOS Journaals, nieuwsrubrieken, en andere TV programma’s die van commentaar worden voorzien. Het wordt een feest om al die beelden en personen nog eens terug te zien en vooral te horen hoe er over windenergie in al die jaren is gedacht en gesproken.

 

Daarna volgen korte verhalen van personen die in die periode een rol hebben gespeeld zoals windturbinebouwers, onderzoekers, beleidsmakers, projectontwikkelaars en vertegenwoordigers van energiebedrijven.

 

We trekken er een hele dag vooruit en beginnen in de ochtend om 10:30 en eindigen met een buffet vroeg in de avond.
Aan het eind van het programma openen we het digitaal museum windenergie “Over Wind” op internet. Een website met documenten, foto’s, films over elektriciteit opwekken met wind. De geschiedenis die we samen over windenergie schrijven.
Reserveer deze dag in uw agenda want er wordt gerekend op uw aanwezigheid!

 

U kunt zich nu al aanmelden voor deze dag door uw email adres hier achter te laten.

 

Over de auteur

Chris